Gull til Laksevågpadlere i NM Lagbåt

Trym Landeråen (15) og Oliver Karlsen (16) hentet hjem to NM-medaljer til Laksevåg Kajakklubb etter helgens NM i lagbåt for ungdomsklassen.

De to ungguttene var i utgangspunktet godt fornøyd med bronsen på K2 200 meter, men gullet på langløpet (2500 m) henger selvsagt høyest.

-Vi trodde i utgangspunktet ikke vi hadde sjanse på medalje ettersom vi ikke har trent så mye i lagbåt sammen, men vi kjenner jo hverandre godt siden vi har padlet sammen i 3-4 år, forteller Oliver Karlsen. De to padlet imidlertid godt etter å ha fått en luke til de to østlandsbåtene og økte avstanden til konkurrentene på de siste 700 meterne. – Vi er superfornøyde, Smiler Trym landeråen.

Det var god innsats fra alle de 9 Laksevåg-padlerne i helgens stevne i Tysvær, som er årets nest siste Norges Cup-stevne. I 12-årsklassen fikk Bernhard Langeland og Niclas Karlsen bl.a. en 6. og 7. plass på K1 500 meter, Malin Paulsen fikk en fin 5. plass i K1 200 m i klassen for jenter 14 år, Sindre Utne og Sondre Lervik fikk henholdsvis 2. og 3. plass i B-finale i klassen junior herrer 1000 meter, og i samme klasse og distanse padlet Ola Nordtveit inn til en 6. plass i A-finalen. Både Malin Paulsen, Niclas Karlsen og Bernhard Langeland var med i vinnerbåtene i K4 200 meter. Øvrige resultater og tider fra stevnet finnes på padling.no: http://padling.no/nyheter-aktivitetsrettet/spennende-nm/

Helgens NM-medaljer er ikke de første edle medaljene til klubben vår i år. For to uker siden padlet Ola Nordtvedt og Oliver Karlsen inn til hver sin bronsemedalje i NM Maraton i Sandvika, i klassene Junior og Ungdom.

– Laksevåg Kajakklubb er en liten klubb med få, men veldig ivrige padlere og foreldre. Vi har hatt et generasjonsskifte på utøversiden de siste årene etter at mange av seniorene som har vært lenge i Norgestoppen nå har lagt fra seg padleåren, og derfor synes vi det er veldig gøy at vi nå igjen får frem flere talentfulle padlere, sier Christian Stoutland, leder i Laksevåg Kajakklubb.

 

This entry was posted in Aktiviteter. Bookmark the permalink.