4 NM-medaljer i Junior Lagbåt

Laksevågpadlerne fikk med seg hjem to sølv og to bronse etter NM i Lagbåt i klassen Junior, i Kristiansand. Dette til tross for at to av padlerne i K4-båten enda ikke er juniorer.


Ola Nordtveit (18), Oliver Karlsen (16), Sindre Utne (17) og Trym Landeråen (15) utgjorde K4-båten som tok bronse på distansen 1000 m.

Ettersom vi ikke har fire juniorer fikk yngre krefter også prøve seg, noe som viste seg å gå veldig bra. De to ungdomspadlerne, Trym Landeråen og Oliver Karlsen, tok gull i lagbåt-NM for Ungdom en uke tidligere, og visste de kunne bidra til en medalje hvis alt stemte. I fjor tok denne firer-gjengen dessuten sølv på denne distansen i NM for juniorer. I år ble dessverre både Fana og Oslo for sterke.

Duoen Ola Nordtveit og Oliver Karlsen har padlet lagbåt sammen i et par år nå og padler etter hvert så godt sammen at det holdt til NM-sølv på både K2 1000 m og K2 5000 m. De fikk også bronse på distansen K2 500 m.

Ola og Oliver er enige om at sølvet på K2 5000 m nok var den gjeveste medaljen å få med seg i helgens stevne. – Vi lå et stykke baketter de første 1000 meterne, men hentet inn igjen de to båtene fra Fana og Oslo som lå i tet. Oslobåten fikk problemer, og de siste 3000 meterne vekslet vi på å dra sammen med Fana-båten. Vi hang med til de siste 50 meterne, men var ikke sterke nok i spurten, oppsummerer de to.

Med fire NM-medaljer til Laksevågpadlerne i juniorklassen har klubben god grunn til å være fornøyd, ettersom padlerne tok medaljer på alle distanser for juniorer, bortsett fra 200 m.

Helgens stevne var årets siste nasjonale stevne. Lørdag 12. september møtes padlere fra Njørd, Fana, Tysvær og Laksevåg til lokalderby på Gravdalsvannet. Da skal det kåres Vestlandsmestere i alle klasser fra 12 år til senior.

Se resultater: http://kristiansandkajakklubb.no/

This entry was posted in Aktiviteter. Bookmark the permalink.