Sølv og bronse i NM Lagbåt

Bilde f.v.: Sølvguttene; Trym Blanco-Landeraaen (gutter 14 år), Ola Erland Nordtvedt (Junior herrer), Oliver Karlsen (Ungdom herrer) og Sindre Utne (Ungdom herrer).

Laksevågpadlerne gjorde det sterkt i helgens NM i lagbåt for junior i sesongens siste Norgescupstevne som ble avholdt i Tysvær. Også i K1-distansene var det topp innsats og fremgang for padlerne fra Laksevåg.

Med taktikken klar og topp konsentrasjon gikk startskuddet for K4 1000 meter lørdag formiddag. Med fire båter på startstreken fra sterke lag som Bærum, Farsund og Fana, foruten Laksevågbåten, trodde nok de fleste at fireren fra LKK var sjanseløs, men guttene motbeviste dette til gangs da de med kun en juniorpadler i båten padlet et fantastisk sterkt løp, og kom inn bare seks sekunder bak storfavoritten Fana. En fantastisk opplevelse for oss som så løpet fra sidelinjen, spesielt da guttene løftet armene og årene og jublet seg over mållinjen. For en idrettsglede!

Søndag tok Ola Erland Nordtvedt og Oliver Karlsen en sterk bronsemedalje på distansen K2 5000 m i juniorklassen, etter et forrykende spennende løp der de lå tre båter i tet helt frem til siste sving. Da rykket Oslo-båten, men Fana hentet dem inn igjen, passerte dem på siste langside og vant foran Oslo. Laksevågbåten fikk en fortjent bronseplass etter et taktisk godt gjennomført løp.

Bilde: Ola Erland Nordtvedt og Oliver Karlsen

I dameklassen padlet Silje Paulsen (Junior damer) og Erika Holm (senior damer) K2 200, 500 og 1000 m i klassen Senior damer, hvor de fikk henholdsvis 6., 7. og 5. plass. Hederlig innsats ettersom de kun har padlet sammen en drøy måned.

Seniorene Ivan Nilsen og Ron Kenneth Sølberg, begge tidligere godt meritterte padlere, stilte til start i K2 200 m og vant B-finalen med en drøy båtlengde.

For de aldersbestemte klassene i K1 var dette sesongens siste Norgescupstevne og vi fikk mange flotte plasseringer. Her er noen av resultatene: Bernhard Langeland vant B-finalen i K1 500 m i klassen gutter 12 år og Niclas Karlsen ble nr. 10 i K1 Langløp i samme klasse. I klassen gutter 14 år ble Trym Blanco-Landeraaen nr. 7 i K1 200 m, og i samme klasse ble Sander Træen nr. 9 i B-finalen på K1 200m. Malin Paulsen fikk blant annet en 7. plass i klassen Jenter 14 år K1 500 m. I klassen Ungdom Herrer ble Sondre Leirvik nr. 3 i C-finalen på K1 500 m, Sindre Utne fikk en 3. plass i B-finalen i K1 200 m, og Oliver Karlsen ble nr. 5 i langløp i samme klasse.

Alle resultater fra NC 6 og NM Lagbåt (pdf)

Vi gratulerer Laksevågpadlerne med en vel gjennomført Norges Cup 2014, og ønsker god trening frem mot neste sesong!